Love lock heart

    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Liefdes hangslot rood hart

Een mooi roden hangslot om je liefde te uiten. Met twee sleuteltjes voor beiden om te openen of te sluiten.

Het hangslot is in de vorm van een hart en is 6 cm. In blister verpakking geleverd.

Info hartsloten:

Een Liefdesslotje is een slot wat verliefde koppels gebruiken om elkaar hun liefde te tonen. Het slotje wordt meestal aan een brug opgehangen. Ze zoeken een mooi plekje uit en het slot wordt dicht gedaan. Vervolgens gooien de verliefden de sleutel in het water. Soms staan in de sloten de namen van de geliefden gekrast of gegraveerd Vraagteken2.png.

De eerste liefdesslotjes waren er al zo'n honderd jaar geleden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hingen vrouwen uit het Servische dorp Vrnjačka Banja deze slotjes op aan de brug. Een Servische soldaat had een relatie gehad met een schooljuf, maar toen hij ging vechten in Griekenland, ontmoette hij daar een leuke Griekse meid. De verloving was voorbij en de schooljuf was er kapot van. Om hun eigen liefde te beschermen hingen de vrouwen slotjes met hun eigen naam en de naam van hun partner op. Dat deden ze op de burg waar de schooljuf en de soldaat altijd afgesproken. Wat gebeurde er met de schooljuf? Volgens het verhaal stierf zij aan liefdesverdriet.

Vanaf 2000 dook er weer soms in Europa ergens een liefdesslotje op. De rage begon echt in 2007. In 2006 schreef de Italiaanse schrijver Federico Moccia de roman Ho voglia di te (Nederlands: Ik wil jou). In 2007 werd dit boek verfilmd. In het verhaal hangen twee verliefde tieners een slotje met hun namen op aan de Milvische Brug in Rome. Veel Italianen gingen dit ook doen. Zo verspreidde de rage zich over Europa.

Het klinkt heel leuk en romantisch: Een slotje met de namen van jou en je partner aan een brug in het mooie Parijs, Rome of Venetië. De werkelijkheid is anders. In 2011 was het stadsbestuur van Rome het zat. Ze vonden dat de metalen sloten de oude brug verpesten. Het bestuur zei: "Er is niets romantisch aan de sloten en de brug wordt er rommelig en lelijk door". Alle sloten werden verwijderd. Ook kunnen veel oude bruggen het gewicht van duizenden metalen slotjes niet aan. Een voorbeeld van een populaire plek was de Pont des Arts in Parijs. In 2014 viel het hek van deze brug om. De brug kon de 700.000 slotjes niet meer aan. De stad Parijs heeft ze allemaal verwijderd en het hek vervangen. Sindsdien is het streng verboden daar nog sloten aan de brug op te hangen.